Borzalom: hagyta éhen- és szomjan pusztulni saját kutyáját egy borsodi nő

Megosztás

Elképesztő állatkínzás, a “gazdi” elköltözött a házából, ám kutyáját láncra verve sorsára hagyta, ráadásul az egyik épületben, hogy még feltűnő se legyen. Bár élve találtak szegény állatra, megmenteni már nem lehetett.

Az Encsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen. Az elkövető elköltözött a házából, azonban a kutyáját egy melléképületben, lánccal megkötve magára hagyta, nem etette, így az állat éhen pusztult – adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő 2023 júliusának elején, a borsodi kistelepülésen lévő házát értékesítette. A vádlott elköltözött, azonban a melléképületben lánccal megkötve hagyta a nagytestű kutyáját. A nő nem gondoskodott az állat megfelelő mennyiségű és minőségű élelmezéséről, nem adott neki ivóvizet sem.

A kutya megtalálásakor annak szemét gyulladás okozta váladék borította, a szoros nyakörv miatt a nyakán seb keletkezett, mely kifekélyesedett, lárvák voltak rajta, az ivóvíz és ételhiány miatt kiszáradt állapotban volt, illetőleg vészesen lesoványodott.

Az állat éhezése, a nyakon lévő fekélyes bőrgyulladás komoly fájdalommal járt, különös szenvedést okozott az állatnak. Az állatorvosi kezelés ellenére is a tartós ivóvíz- és takarmányhiány miatt a kutya elpusztult. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével –  felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek